Suomen perustuslaissa ovat kirjattuna seuraavat sanat:
”Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”
Jos tulkitsen oikein, Suomessa siis väheksytään perustuslakia joka päivä. Esimerkiksi seksuaalivähemmistöt ovat syrjintää lain edessä kokeva ryhmä Suomessa.
Lakivaliokunta päätti taannoin hylätä 166 851 nimeä keränneen, tasa-arvoista avioliittolakia ajavan kansalaisaloitteen äänin 10–6. Äänestystulosta on perattu viime viikkoina paljon.
Lakiehdotusta vastustivat valiokunnan jäsenistä kolme neljästä kokoomuslaisesta, perussuomalaiset, keskusta, kristillisdemokraatit ja Muutos 2011.
Mielestäni demokratian irvikuva on se, että kymmenen ihmistä voi vetää 170 000 suomalaisen vaatimuksen vessanpöntöstä alas muutamassa minuutissa.
Kokoomuksella on puoluekokouspäätös tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Perussuomalaisten kansanedustajien joukossa avioliittolain muuttaminen ei ole kovin suosittu. Perussuomalaisten kansanedustajista julkisesti lakialoitteen kannalla oleva Arja Juvonen jättäytyi pois tai siirrettiin syrjään lakivaliokunnan äänestyksestä.
Huomasin ajattelevani epäloogisesti. Samaan aikaan, kun soimasin perussuomalaisten tiukkaa ryhmäkuria asiassa, toivoin vastaavanlaista, tosin päinvastaista kantaa edustavaa ryhmäkuria kokoomukselta.
Minä kannatan kaikkea tasa-arvoa, koska kannatan Suomen perustuslakia.
Olen pohtinut viime aikoina paljon lakialoitetta vastustavien logiikkaa. Olen ehkä yksinkertainen, mutta tuo logiikka ei ole minulle auennut. Yhtään perustuslain painoarvoa ohittavaa argumenttia en ole vielä julkisessa keskustelussa havainnut.
Syksyllä eduskunnan suuressa salissa äänestetään paitsi homojen oikeuksista, myös Suomen perustuslain asemasta. Näkemykseni mukaan jokainen tasa-arvoista avioliittolakia vastustava edustaja vastustaa myös maamme perustuslakia, jonka mukaan ihmisten tulee olla yhdenvertaisia lain edessä